Jump to content
Sign in to follow this  

Finnish A1

Recommended Posts

Anyone here doing Finnish A1? If so, what's it like? Our teacher has been telling us about it only focusing on literature and poems and that we would be doing just commentaries and analysis. No creative essays etc?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ihan helppoa se on >.< . Huomattavasti helpompi ku A1 Enkku, sykis saa aina 90% porukast 6 tai 7 A1 suomesta ku taas enkussa luku on parin prosentin luokkaa...

Kurssinahan se tosiaan (kaikkien A1-kielten tavoin) keskittyy pelkästään kirjallisuuteen. HL:ssä luetaan muistaakseni 15 kirjaa ja SL:ssä 12. Nämä kirjat on jaettu eri ryhmiin, joista jokaisella eri ryhmällä on oma tarkotus. Kirjoittuminen keskittyy siis oikeestaan täysin kommentteihin (eli final examien Paper 1, tekstikatkelman tai runon kommentointi) ja kirjojen analysointiin (examien Paper 2, yleisiä kysymyksiä luetusta kirjallisuudesta). Paper 1 on 25% loppuarvosanasta ja Paper 2 toiset 25%. 30% loppuarvosanasta koostuu suullisista kokeista, joista toisessa analysoidaan nauhalle katkelmaa luetusta teoksesta ja toinen on luokalle pidettävä esitys. Loput 15% tulee maailmankirjallisuuden esseestä (world lit), joista yksi voi sitten olla vähän luovempaa tavaraa, muttei sekään välttämättä.

t. sykib1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ei noita prosentteja noin tarkkaan voi muistaa :P ootas tarkistan ne:

Paper 1 (kommentti): 25%

Paper 2 (essee luetusta kirjallisuudesta): 25%

Eli noi tehdään loppukokeissa sitten IB2:n lopussa toukokuussa

World Literature Assignment: 20% (Assignment 1 10%, Assignment 2 10%)

Suulliset kokeet: 30%, koostuu siis

Individual oral presentation (suullinen esitys luokalle): 15%

Individual oral commentary (nauhoitetaan): 15%

Me ollaan luettu aika laidasta laitaan, loppukokeeseen (paper 2) tulevia kirjoja on Molièren Sivullinen, Kiannon Punainen viiva, Joensuun Harjunpää ja rakkauden nälkä ja sitten vielä Landerin Tummien perhosten koti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.